Enchanté Káli hercegnő…

2014. július 6.
Káli istennő a hindu mitológiában a halál és az újjászületés istennője, Síva főisten felesége. A káli jelentése az, hogy fekete és Káli istennő eléggé félelmetesen szokott kinézni az ábrázolásokon. India egykor legjelentősebb városát, Kalkuttát is Káliról nevezték el.

Azt gondolom, hogy ha a hinduknak van Káli istennőjük, akkor nekünk miért ne lehetne Káli hercegnőnk.

Egy mezőgazdasági bemutatón találkoztam Dr. Zsom Eszterrel, akiről már sokat hallottam, vagyis inkább sok irományát olvastam – az irományt abszolút jó értelemben értem. Tápanyagellátás témában szerintem ő a megmondó-emberek állócsillaga, aki ha ír valamit, akkor azt érdemes elolvasni, legalábbis annak, akit érdekel a növénytáplálás. Tiszta, értelmes és érthető szakmai írásai alapján - én a mesüge - öregecskedő tudósféle néninek gondoltam, aztán amikor a Káli sátrához érve egy nagyon nem öregecskedő, nagyon nem tudósféle és nagyon nem néni, kedvesen kezet nyújtott és bemutatkozott, hogy Zsom Eszter, akkor az intellektuális összeomlás közepette az támasztott föl, hogy kitaláltam ezt a Káli hercegnőt.

Kicsit beszélgettünk – természetesen nem a növények tápanyagairól – és bármiről volt szó, olyan volt hallgatni a nagyon okos, nagyon fiatal nőt, hogy úgy alakult ki bennem a krónikus kisebbrendűség érzés, hogy az már jó volt.

Káli hercegnő nyilván nagyon jól képviseli a Kali céget, nyilván nagyon ért a növényekhez, meg a tápanyagokhoz, nyilván én is nyugodtan rábíznám akármelyik kis növényemet, de ez itt nem érdekes. Itt az számít, hogy Káli hercegnő igazi társasági-kávéházi hölgy, aki magabiztosan eligazodik a legférfiasabb autók világában, aki úgy jár-kel a nemzetközi reptereken, ahogy én kisétálok a kis falunk vonatállomására és aki olyanfajta nő, aki a legjobb kávéházban is erősebben hat, mint a koffein.

Örvendtem Káli hercegnő


« Vissza