„Nincs kávéház sporthír nélkül” – rovat következik: A sport támogatása nem más, mint a jövő generációk iránt érzett felelősség

2014. július 4.
190 évvel ezelőtt gróf Széchenyi István és báró Wesselényi Miklós Angliában jártak és megnézték a híres Oxford-Cambridge evezős nyolcasok viadalát.

 Akkor megfogant bennük egy felismerés, hogy a sport - különösen a fiatalok esetében - nagyon jelentősen hozzájárul nem csak a testi hanem a szellemi fejlődéshez is. A dicső versengésben szerzett sportsikerek pedig egészséges magabiztosságot adnak az ifjaknak és hozzásegítik őket ahhoz, hogy sikeresek legyenek az élet más területein is.A két nagy hazafi gondolkodott és cselekedett. Széchenyi rendelt egy olyan hajót, mint az angol egyetemeké, Wesselényi pedig megalapította az Első Pesti Hajós Egyletet.

1988-89-re pedig oda fejlődött a magyar evezőssport, hogy a zürichi (Svájc) világversenyeken szerzett első és második helyezés kétségtelenné tette a magyarok dominanciáját.

Nincs még egy sportág, ahol hazánk ilyen tartósan és fölényesen uralja a világversenyeket. Tavaly nyáron, a duisburgi világbajnokságon a kiosztott 83 éremből a legtöbbet - 17 darabot - magyar sportolóknak sikerült megszerezni.

Az AGRO.bio Hungary Kft. a fenntartható mezőgazdaság szakértője, amely felelősen gondolkodik nem csak a fenntartható fejlődés vonatkozásában, de a társadalmi felelősségvállalási programjának a részeként több sportágat, sportegyesületet és sporteseményt is támogat. A kajak-kenu utánpótlás nevelés ígéretes egyesülete az RSD Eszkimó SE is a cég rendszeres támogatását élvezi. A természet és a természet erőinek ismerete maga után vonja a természet szeretetét. Az AGRO.bio-nál elszántan hisznek benne, hogy a páratlan természeti kincseket rejtő Ráckevei-Soroksári Dunán evező gyerekek felnőve, társaik lesznek a természet megóvását és a fenntartható fejlődést szolgáló küldetésükben.« Vissza