Riszpekt Kedves István!

2013. december 18.
Nagyon nagyon szép ünnepség volt nemrég a Mezőgazdasági Könyvtárban, ahol az összegyűlt közel százfős társaság Dr. Oláh Istvánt ünnepelte, aki idén 70 éves. Gyerekkorom óta ismerem Istvánt, aki a mezőgazdasági szakma élvonalát képviselte és képviseli ma is.


Az ünnepségen sokam méltatták a munkáját, amiből szerintem az a legfontosabb, hogy ő volt és van a MAG kutatás szakfolyóirat szerkesztője, motorja. A hazai nemesítő és vetőmag előállító szakma alapvető fóruma ez a folyóirat, ami színvonalban és igényességben olyan, amit a szakma megérdemel. Akadémikusok és a szakma legnagyobbjai közt kicsit kakukktojásnak éreztem magam én a szerény kávéházmester, de mégis nagyon régen éreztem magam olyan jól, mint ezen a nagyszerű eseményen, ahol István mellett kicsit mint ha magát is ünnepelte vagy inkább megtisztelte volna a mezőgazdaság- különösen pedig a vetőmagos szakma.

István igazi kávéházi ember, a szó legjobb értelmében. Olyan, aki nem csak okos, de ragyogóan tud viselkedni. Különlegesen művelt és elképesztően jó társaság. Az AGROcafé megkülönböztetetten tisztelt törzsvendége. Csak háttérinfóként jegyzem meg, hogy tagja annak a kiváló szakemberekből álló grémiumnak, akik fenntartható mezőgazdaság szolgálatáért járó Márton József Díj odaítéléséről döntenek.

Riszpekt Kedves István!« Vissza