2014. színe a ragyogó orchidea.

2013. december 18.
Egy korábbi írásban szerepelt, hogy mi az AGROcaféban, sütemény ügyileg nem ismerünk tréfát, a Pantone cégnél meg a színekkel nem szoktak tréfálni. Ez a cég ugyanis a világ abszolút meghatározó színtechnológiai vállalata. Minden ősszel megadják, hogy a következő évnek mi lesz a színe. A kávéházakban köztudomásúlag szeretik a nőket. A szépeket különösen. Az okosakat különösen. És azokat, akik szépek, meg okosak, meg még egy szakma vezető cégét vezetik, azokat meg különösen. A Pantone céget egy ilyen nő vezeti, direkt nem teszem ide a képét, akit érdekel, úgyis rákeres, a nevét azért elárulom, Leatice, ha jól tudom, de a szakma csak Leának hívja.


Londonban – hol máshol – történt a bejelentés, ahol egy szép ház tetőteraszán mesélte el Lea, hogy miért éppen a Radiant Orchid – ragyogó orchidea – lett a 2014. év színe. Másnap már Obamánétól kezdve az egész angolszász celebvilág ilyen színben mutatkozott, kivéve az a pár nonkonformista, aki azonnal kidobta minden orchidearózsaszín cuccát, nehogy aszigyék, rárepült a Pantone divathírére.

Lényeg a lényeg, az AGROcafé vendégei-olvasói legyenek jól informáltak színügyileg is, aztán mindenki azt csinál, amit akar. « Vissza